La FPIIiC també dona suport econòmic de forma periòdica a l’àrea d’investigació i estudis socials de la Cecot i de la Fundació Persones i Treball (FPiT).

La Cecot des de la FPiT disposa de l’Observatori de l’Actualitat Laboral. El citat observatori presenta trimestralment les dades referents al Servei de Borsa de Treball de la Cecot i elabora estudis relacionats amb l’esdevenir del mercat de treball.

Els diferents estudis i informes que s’han elaborat fins ara són.

Tots aquests observatoris i la resta es poden consultar directament al web de la Fundació Persones i Treball de la Cecot: https://formacio.cecot.org/Actualitat/Observatoris

Exercici 2023

  • Observatoris de l’actualitat laboral

Durant el 2022 s’han publicat novament quatre observatoris. Els números 45 (primer trimestre), 46 (segon trimestre), 47 (tercer trimestre). En aquests observatoris s’analitzen les dades obtingudes per la Borsa de Treball de la Patronal Cecot; les dades de les ofertes i demandes, els perfils professionals més demandats, desglossats per gènere i edat.

 

Exercici 2022

  • Observatoris de l’actualitat laboral

Durant el 2022 s’han publicat novament quatre observatoris. Els números 40 (gener), 41 (abril), 42 (juliol) i 43 (novembre). En aquests observatoris s’analitzen les dades obtingudes per la Borsa de Treball de la Patronal Cecot; les dades de les ofertes i demandes, els perfils professionals més demandats, desglossats per gènere i edat.

 

Exercici 2021

  • Observatoris de l’actualitat laboral

Durant el 2020 s’han publicat novament quatre observatoris. Els números 36 (gener), 37 (abril), 38 (juliol) i 39 (novembre). En aquests observatoris s’analitzen les dades obtingudes per la Borsa de Treball de la Patronal Cecot; les dades de les ofertes i demandes, els perfils professionals més demandats, desglossats per gènere i edat.

 

Exercici 2020

  • Observatoris de l’actualitat laboral

Durant el 2019 s’han publicat novament quatre observatoris. Els números 32 (gener), 33 (abril), 34 (juliol) i 35 (novembre). En aquests observatoris s’analitzen les dades obtingudes per la Borsa de Treball de la Patronal Cecot; les dades de les ofertes i demandes, els perfils professionals més demandats, desglossats per gènere i edat.

 

Exercici 2019

  • Observatoris de l’actualitat laboral

Durant el 2019 s’han publicat novament quatre observatoris. Els números 28 (gener), 29 (abril), 30 (juliol) i 31 (novembre). En aquests observatoris s’analitzen les dades obtingudes per la Borsa de Treball de la Patronal Cecot; les dades de les ofertes i demandes, els perfils professionals més demandats, desglossats per gènere i edat.

 

Exercici 2018

  • Observatoris de l’actualitat laboral

Durant el 2018 s’han publicat novament quatre observatoris. Els números 24 (gener), 25 (abril), 26 (juliol) i 27 (octubre). En aquests observatoris s’analitzen les dades obtingudes per la Borsa de Treball de la Patronal Cecot; les dades de les ofertes i demandes, els perfils professionals més demandats, desglossats per gènere i edat.

 

Exercici 2017

  • Observatoris de l’actualitat laboral

Durant el 2017 s’han publicat quatre observatoris. Els números 20 (gener), 21 (abril), 22 (juliol) i 23 (octubre). En aquests observatoris s’analitzen les dades obtingudes per la Borsa de Treball de la Patronal Cecot; les dades de les ofertes i demandes, els perfils professionals més demandats, desglossats per gènere i edat.

Tots aquests observatoris i la resta es poden consultar directament al web de la Fundació Persones i Treball de la Cecot: www.fpit.cat.

 

Exercici 2016

  • Observatoris de l’actualitat laboral

Es van publicar tres observatoris durant el 2016. Els números 17, 18 i 19. En aquests observatoris s’analitzen les dades obtingudes per la Borsa de Treball de la Patronal Cecot.

 

Exercici 2015

  • Observatoris de l’actualitat laboral

Es van publicar quatre observatoris durant el 2015. Els números 13, 14, 15 i 16. En aquests observatoris s’analitzen les dades obtingudes per la Borsa de Treball de la Patronal Cecot.

 

Exercici 2014

  • Polítiques d’ocupació i mercat de treball

L’estudi és una radiografia del mercat laboral del 2013 que serveix de base per l’Observatori de l’actualitat laboral de la Fundació Persones i Treball i gira entorn la definició de les polítiques actives d’ocupació, de les polítiques passives, de la despesa que suposen ambdues i, també, de l’anàlisi del seu impacte.

 

Exercici 2013

  • Polítiques d’ocupació i mercat de treball

L’estudi pretén donar una visió de quines són i com funcionen les polítiques destinades a incentivar la contractació. Es demostra que les polítiques aplicades fins ara no han resolt el problema. En darrer terme es realitzen una sèrie de propostes que pretenen millorar-ne els resultats.

  • Polítiques i mesures per a fomentar el retorn

L’estudi presenta dades sobre les persones emigrants en referència a Catalunya i l’Estat Espanyol. S’aprofundeix en la importància que es portin a terme accions per a garantir el retorn de les persones que marxen.

 

Exercici 2012

  • Per una política global de gestió migratòria. Dues tendències i una necessitat urgent.

L’estudi mostra com Catalunya ha deixat de ser un país de recepció per esdevenir una terra de doble via: emigració i immigració. Aquest document analitza el repunt de l’arribada de persones procedents d’economies emergents i la necessitat que els poders públics s’enfrontin a les noves circumstàncies.

  • El cost social i econòmic del fracàs escolar.

L’estudi mostra com les polítiques educatives i el nivell de formació assolit per la població condicionen el desenvolupament i els costos d’altres polítiques públiques.

 

Exercici 2011

  • El talent jove busca feina a l’estranger.

Aquest document analitza el gruix de joves que resideixen fora d’Espanya; així com els joves que marxen, les seves característiques i destinacions.

  • Impacte de la crisi en empresaris de pimes, autònoms i perfils professionals alts.

Actualment, trobem al nostre mercat de treball una nova tipologia de perfils que tradicionalment no eren usuaris de serveis d’intermediació. Es fa necessari, l’adaptació de programes d’atenció per aquest tipus de perfils professionals.